luni, 22 octombrie 2012

O balena a invatat sa vorbeasca pentru a contacta oamenii. Ce inregistrari au publicat cercetatorii




O balena alba a reusit sa uimeasca lumea oamenilor de stiinta, dupa ce acestia au ajuns la concluzia ca a incercat sa comunice cu fiintele umane, modificandu-si vocea.

Balena, numita Nod de catre oamenii de stiinta, a murit acum 5 ani, insa in urma ei au ramas inregistrarile pe care cei de la National Marine Mammal Foundation din San Diego le-au realizat.

Balena, care a trait printre delfini si alte balene albe, a inceput sa-i surprinda pe cei din jurul sau in momentul in care un scafandru care inota langa ea a iesit din apa si si-a intrebat colegii: "cine mi-a spus sa ies?", scrie Daily Mail. Sursa citata noteaza ca nimeni nu i-a spus nimic, ci balena a reusit sa imite sunetele vocii umane.

Imediat dupa ce sunetele ciudate au inceput sa fie ascultate cu atentie, oamenii de stiinta au realizat ca balena alba a incercat sa-si modifice corzile vocale pentru a realiza un contact cu oamenii.

"Aceasta voce de balena semana foarte mult cu vocea umana si difera fata de vocea ei clasica", a declarat Sam Ridgway, cel care a condus studiul.

"Observatiile noastre sugereaza ca balena a incercat sa-si modifice vocea pentru a scoate sunete similare vorbirii. Aceste eforturi depuse au fost facute, deducem noi, pentru a contacta oamenii", a mai declarat acesta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu