marți, 2 octombrie 2012

RoboCop este pe cale să devină realitate, graţie unui proiect american (VIDEO)


Cercetătorii de la Universitatea Internaţională Florida, din cadrul laboratorului Discovery, intenţionează să transforme personajul unui film SF, RoboCop, în realitate. În acest scop, oamenii de ştiinţă colaborează cu membrii US Navy Reserves pentru a concepe un robot de teleprezenţă care va permite ofiţerilor de poliţie cu dizabilităţi şi veteranilor de război să patruleze de la distanţă. Astfel, aceste maşinării ar deveni un poliţist hibrid om-robot, la fel ca RoboCop.
Jeremy Robbins, comandant al forţelor de poliţie, a donat 20.000 de dolari laboratorului şi a închiriat pentru acest proiect doi roboţi în valoare de 500.000$ de la Institute for Human & Machine Cognition (IHMC), o organizaţie din Florida.
Robbins doreşte ca această iniţiativă să permită câtorva mii de poliţişti şi soldaţi cu dizabilităţi să revină în câmpul muncii. Aceştia ar putea lucra ca ofiţeri de patrulă, operând roboţi de teleprezenţă şi efectuând sarcini poliţieneşti, precum preluarea apelurilor de urgenţă, eliberarea de amenzi pentru parcarea ilegală sau protejarea unor obiective importante, precum centralele nucleare.
Studenţii şi profesorii din cadrul laboratorului Discovery au mai lucrat cu roboţii IHMC în cadrul unui program în valoare de două milioane de dolari finanţat de DARPA. Prototipul robotului-poliţist, ce va beneficia de comunicaţii audio-video, este conceput pornind de la aceşti roboţi.
„Principala problemă pe care am întâlnit-o în realizarea acestor cyberpolişti este una pe care o au în fiecare zi poliţiştii obişnuiţi. Astfel, telepoliţistul trebuie să fie suficient de intimidant şi de autoritar astfel încât oamenii să-i respecte indicaţiile, pentru că nu robotul îţi spune ce să faci, ci ofiţerul de poliţie care îl controlează. Pe de altă parte, robotul trebuie suficient de prietenos încât un copil de 3 ani care s-a pierdut să nu se teamă să vină la el pentru a-i cere ajutorul pentru a-şi găsi mama. Este, aşadar, o problemă complicată de design şi sunt convins că va fi nevoie să trecem prin mai multe variante până o vom găsi pe cea mai bună”, afirmă Robins.

Sursa : descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu