miercuri, 19 septembrie 2012

Wikipedia permite exportul paginilor în format de carte electronică


Demarat acum aproape 12 ani, proiectul Wikipedia s-a transformat în cea mai folosită enciclopedie din lume, aceasta cuprinzând în prezent 23 de milioane de articole în 285 de limbi. Chiar dacă, din cauza caracterului ei liber, aceasta mai are probleme cu acurateţea conţinutului şi ocazionalele vandalizări, aceasta este o sursă utilă şi rapidă de informaţii.
Wikipedia va deveni şi mai utilă începând de astăzi graţie noii opţiuni de creare a cărţilor în format electronic. Disponibilă şi pentru versiunile localizate a site-ului, opţiunea permite selectarea a unei sau mai multor pagini, aranjarea lor în capitole şi salvarea locală în format PDF, EPUB, OpenDocument sau OpenZIM. Opţiunea va putea fi activată pentru prima dată din meniul lateral stâng, în secţiunea Print/Export, adăugarea ulterior a paginilor dorite urmând să se facă din cadrul noului meniu care va apărea deasupra titlului articolului.
Paginile selectate pot fi aranjate în capitolePaginile selectate pot fi aranjate în capitole

Formatarea nu este una pretenţioasă, fiind bazată pe versiunea HTML mobilă a browser-ului, însă posibilitatea de a crea o serie de cărţi în format electronic pentru utilizare offline din doar câteva apăsări de mouse are o utilitate incontestabilă. Aplicaţiile Wikipedia pentru telefoane mobile oferă uneori posibiltiatea salvării offline a paginilor, însă noua metodă este mai simplă atunci când cantitatea de pagini dorite este foarte mare şi oferă posibiltiatea lecturării într-un client dedicat.
Formatare automată nepretenţioasăFormatare automată nepretenţioasă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu