miercuri, 19 septembrie 2012

"Ce nu spune Google despre "Inocenta Musulmanilor"", filmul care a revoltat lumea musulmana




Filmul "Inocenta Musulmanilor", care a fost deja interzis in 5 tari, devine in acest moment o problema pentru Google.



Este "Inocenta Musulmanilor", filmul care satirizeaza obiceiurile lumii musulmane si instiga la violenta intre lumea araba si musulmana, o problema a internetului?

Aceasta este intrebarea pe care si Casa Alba a pus-o in urma cu cateva zile, trimitand catre Youtube o cerere oficiala de a analiza acest clip postat pe internet, care a reusit sa nasca multe revolte stradale in tari precum Yemen, Afganistan, Libia si Egipt.

Huffington Post scrie ca, din punctul de vedere Google, "filmul se incadreaza in regulile impuse de companie", caz in care interzicerea de pe internet ar urma sa contravina tocmai legislatiei motorului de cautare.

Google a restrictionat accesul temporar catre acest clip in tari precum Libia si Egipt "in urma situatiei dificile de acolo", spune un purtator de cuvant al companiei, pentru ca in Indonesia si Malaesia clipul sa fie interzis datorita legislatiei in vigoare in acele tari.

Conform sursei citate, Google ar fi trimis un raspuns catre Casa Alba, in care a informat oficialii SUA ca "Inocenta Musulmanilor va ramane online in Statele Unite" (Huffington Post).

Intr-un articol semnat de Bianca Bosker pe Huffington Post, intitulat "Ce nu spune Google despre "Inocenta Musulmanilor"", ziaristii cer din partea lui Google sa precizeze exact unde se termina dreptul la libera exprimare si incepe instigarea la violenta, cenzura oricarui tip de material aparut pe internet fiind un subiect extrem de delicat.

Sursa citata semnaleaza ca, in acest moment, Google trebuie sa gaseasca o pozitionare cat mai echilibrata intre presiuni politice, miscari sociale in plina strada si dreptul la libera exprimare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu