marți, 11 septembrie 2012

Misterul „OZN-urilor multicolore” a fost descifrat


Misterul „OZN-urilor multicolore” a fost descifrat
Pe data de 23 de august, anul curent, în comitatul Leicestershire din Marea Britanie, zeci de oameni au fost martori la apariţia pe cer, la asfinţit, a unor lumini colorate - de cel puţin trei culori diferite - care se deplasau silenţios deasupra câmpiei. Prea mici pentru a fi avioane sau elicoptere, ciudatele apariţii au dat imediat naştere speculaţiilor despre OZN-uri şi extratereştri, dar, recent, o altă explicaţie a fost oferită pentru a lămuri enigma luminilor colorate.
Fenomenul a fost investigat de o echipă locală de cercetători ai fenomenului OZN - Leicestershire UFO Research Society - care însă a dat, spre dezamgirea celor care îi aşteptau pe extratereştri, o explicaţie cât se poate de simplă: luminile albe, albastre şi roşii aparţineau unei dronede tip quadcopter, care zbura deasupra unui parc din apropiere, controlată prin telecomandă de un pasionat de astfel de aparate zburătoare.
Un purtător de cuvânt al grupului a explicat că asemenea aparate sunt relativ noi, ceea ce explică faptul că arată ciudat pentru mulţi dintre privitori, care nu ştiu ce sunt. E vorba despre un tip de drone care se deplasează cu ajutorul a patru mici elice aşezate în cruce; sunt prevăzute şi cu lumini colorate şi pot arăta într-adevăr bizar atunci când se deplasează în aer, mai ales în lumină crepusculară sau pe întuneric.
Nu este pentru prima dată când asemenea drone moderne sunt luate drept nave spaţiale extraterestre. În urmă cu aproape un an, la Moscova, un obiect mişcător silenţios, de o formă ciudată (foto), a fost văzut de participanţii la un marş de protest. În cele din urmă, obiectul a fost identificat drept o dronă lansată de agenţia rusă de ştiri Ridus, cu scopul de a obţine fotografii aeriene de la eveniment.
Pe măsură ce aceste dispozitive vor deveni mai puţin costisitoare şi mai accesibile pasionaţilor de asemenea "jucării" hi-tech zburătoare, e posibil ca apariţiile lor să genereze un val de rapoarte privind apariţiile OZN în diferite colţuri ale lumii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu