miercuri, 26 septembrie 2012

Google introduce YouTube Translator, compatibil cu peste 300 limbi diferite


Google este pe cale să deschidă colecţia de filmuleţe YouTube către un public mai larg, oferind posibilitatea de a traduce frazele rostite de protagoniştii acestora în oricare dintre cele peste 60 limbi de circulaţie internaţională, sau până la 300 limbi mai puţin cunoscute dacă folosim Google Translator Toolkit.
Google introduce YouTube translator, compatibil cu peste 300 limbiGoogle introduce YouTube translator, compatibil cu peste 300 limbi

YouTube pune la dispoziţie două tipuri de servicii pentru traducerea clip-urilor video. Primul este un sistem automat ce funcţionează cu ajutorul serviciului Google Translate, inserând text sub formă de subtitrări peste clipul aflat în redare. Lista limbilor suportate cu acest serviciu cuprinde şi româna.
Al doilea tip de serviciu face uz de toolkit-ul Google Translate şi oferă mai multă flexibilitate în privinţa limbilor suportate pentru traducere. Cu ajutorul Video Manager, utilizatorii au posibilitatea să traducă ei înşişi clip-urile video, sau apela la prieteni care cunosc mai bine limba din care vor să traducă. Secvenţele video pot fi urmărite pe tot timpul traducerii, oferind posibilitatea de a aplica corecţii expresiilor traduse.
Potrivit Google, YouTube are parte de peste 800 milioane vizitatori unici în fiecare lună, dintre care 70% vin din afara teritoriului Statelor Unite, originând din 43 ţări diferite. Astfel, utilizatorii care aleg să adauge filmuleţelor încărcate pe YouTube traduceri pentru una sau mai multe limbi de circulaţie internaţională îşi pot creşte audienţa semnificativ.
Desigur, traducerile adăugate sunt opţionale şi pot fi dezactivate cu uşurinţă dacă dorim să avem parte de o vizionare neobstrucţionată a filmuleţelor YouTube.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu