sâmbătă, 22 septembrie 2012

Facebook a decis sa suspende optiunea de recunoastere faciala pentru utilizatorii din UE




In urma recomandarilor facute in decembrie 2011 de Comisariatul pentru Protectia Datelor, Facebook a anuntat ca a suspendat optiunea de recunoastere faciala pentru utilizatorii din UE.



Decizia companiei vine ca urmare a unor sesizari facute de Billy Hawkes, comisarul responsabil cu protectia datelor din Irlanda, in 2011.

Acesta spune ca nu a cerut chiar eliminarea optiunii, insa Facebook, prin aceasta hotarare, transmite un semnal clar ca doreste sa respecte normele referitoare la respectarea protectiei datelor.

Hawkes este increzator ca pana pe 15 octombrie optiunea va fi dezactivata pentru toti utilizatorii din Europa.

Richard Allan, directorul politicii pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa al Facebook, a declarat ca planuiesc sa reinstaleze aceasta optiune, insa respectand noile reglementari.

In decembrie 2011, Comisariatul pentru Protectia Datelor (DPC) a cerut Facebook mai multa transparenta in ceea ce priveste felul in care datele utilizatorilor sunt oferite agentilor de publicitate si ca acestia sa aiba mai mult control asupra setarilor de confidentialitate.

DPC s-a declarat multumit felul in care Facebook a respectat aceste recomandari, insa a mentionat ca mai este de lucrat in privinta conturilor si a pozelor sterse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu