Windows Blue va improspata  actualul Windows 8,imbunatatind experienta utilizatorilor si va da startul in forta pentru noile upgrade-uri anuale si ieftine ale sistemelor de operare Microsoft, conform slashgear.com.
Unul dintre principalele update-uri ale Windows Blue vizeaza functia de cautare. Echipa Bing lucreaza impreuna cu Windows Blue pentru a inova motorul de cautare din Windows 8. Rezultatele cautarii vor include aplicatii integrate, de exemplu, atunci cand cauti un film vor exista aplicatii printre rezultatele cautarii care iti vor permite sa afisezi filmul sau sa vezi un trailer al filmului. La fel, atunci cand vei cauta o anumita melodie vor exista aplicatii care iti vor permite sa asculti melodia, sa o downlodezi sau sa o cumperi. Integrarea aplicatiilor este similara cu cea inclusa in Firefox OS.
Windows Blue va aduce si un update al browserului, oferind Internet Explorer 11, care va avea un design asemanator cu IE 10, dar care va fi probabil mai performant. Compania Microsoft este foarte hotarata sa faca din Internet Explorer un browser folositor si iubit, desi acum nu este unul dintre preferatele utilizatorilor.
Preview-ul public al Windows Blue va fi lansat in urmatoarele luni, iar Microsoft mai planuieste si lansarea unui upgrade pentru Windows Phone 8, care va imbunatati aspectul estetic si aplicatiile Metro UI.