miercuri, 20 februarie 2013

Mozilla Firefox devine mai “utilizabil” odata cu noua versiune


Cu toate ca a beneficiat de update-uri regulate in ultimele luni, Mozilla Firefox 19 este prima versiune cu schimbari un pic mai evidente.
Mozilla Firefox 19
Respectand ciclul actualizarilor pe care si l-a format in ultimii ani, Mozilla a lansat online noua versiune de Firefox. Firefox 19 este disponibil atat in versiune de Windows, OS X sau Linux cat si Android. Ca de obicei, multe dintre imbunatatiri se afla sub capota, exista insa si cateva detalii care sar in ochi.
Firefox 19 este prima versiune a popularului browser care va integra un viewer pentru fisiere PDF in format HTML5. Astfel, daca nu aveti nevoie de functii avansate cand vine vorba de lucrul cu popularul format de documente, puteti renunta la instalarea unor aplicatii dedicate pentru aceasta functie, gen Adobe Reader. Aceasta schimbare a fost implementata cu scopul de a micsora numarul extensiilor care trebuie sa ramana active in permanenta in browser. In plus, cu cat ruleaza mai putine extensii cu atat pot fi gasite mai greu vulnerabilitati ce pot fi exploatate. Pentru dezvoltatori, noua versiune de Mozilla Firefox vine cu cateva remedieri de bug-uri si imbunatatiri pe partea procesarii de CSS-uri. Am experimentat deja viewer-ul de PDF-uri si pare un pic mai sprinten decat Adobe Reader, pe care il foloseam inainte.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu