sâmbătă, 16 februarie 2013

IDC: Android si iOS ocupa 91,1% din piata


Pentru ca nu puteam incheia saptamana fara un nou studiu, anuntam de aceasta data rezultatele inregistrate de IDC pentru sistemele de operare mobile.
IDC iOS si android studiu
De fiecare data cand sunt impresionat de un nou Windows Phone sau de un BlackBerry, ma lovesc de un astfel de studiu. Doar intr-o lume imaginara Android-ul sau iOS-ul mai pot fi depasite, ca procent din piata. Cota de piata a sistemului de operare Android este acum la 70,1%, in crestere de la 52,9%. In conditiile in care Windows Phone a crescut in popularitate de la an la an, de la 1,5% la 2,6%
Este adevarat ca iOS a pierdut doua procente in popularitate in 12 luni, avand insa in vedere cat castiga Apple la un iPhone sau un iPad, m-as avanta sa afirm ca Tim Cook nu-si face griji legate de  cele doua, trei iPhone-uri in minus. In mod sigur o parte semnificativa din succesul platformei Android este legat de varietatea terminalelor, iar acesta este cel mai important aspect pe care Apple nu are cum sa-l remedieze.
Sistemul de operare al celor de la Microsoft a crescut in ultimul an. Din pacate nu continua sa urmeze acest trend ascendent suficient de repede. Pentru ca in alte 12 luni situatia sa fie radical diferita de cea actuala, terminalele cu WP8 trebuie sa fie revolutionare. Jocurile si aplicatiile de pe Android si Windows Phone, portate pe Windows Phone Marketplace nu mai sunt suficiente. Windows Phone este aproape perfect din multe puncte de vedere, problema e ca devenit perfect prea tarziu. Cu astfel de discrepante radicale in popularitate, credeti ca mai exista vreo sansa pentru schimbari semnificative in piata? Eu nu mi-as tine respiratia.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu