Cafeaua fierbinte de dimineata, ba chiar si berea rece de dupa serviciu, pot tine telefonul mobil "in viata" pentru mai multa vreme gratie unui dispozitiv care transforma energia termica in cea electrica.  De marimea unui "biscuite de pahar" (celebrul petec de carton menit sa protejeze suprafetele pe care sunt puse bauturile), Epiphany One Puck utilizeaza o tehnologie inventata inca din 1816 pentru conversia de la energia termica la cea electrica, transmiterea celei din urma catre telefonul mobil facandu-se printr-un cablu USB.

Puck, botezat dupa micul obiect de cauciuc lovit cu crosele in jocul de hochei, are doua fete, una rosie, cealalta albastra, prima pentru bauturile fierbinti, a doua pentru cele reci, energia electrica dezvoltata fiind conditionata de sursa de caldura sau racoare.


"Nu dorim doar realizarea unui dispozitiv care sa ne ajute sa incarcam bateria telefonului, vrem ca tehnologia noastra sa ajute si la generarea de energie electrica ieftina in zonele cu clima extrema. Energia termica dezvoltata in nordul inghetat sau in zona sahariana poate 'aprinde lumina' in casele oamenilor", a spus Tim Joseph, inginer in compania din New Castle, Pennsylvania.

Prototipul dispozitivului a fost dezvoltat de compania americana Epiphanny Labs, productia in seria a acestuia urmand sa inceapa in prima jumatate a anului 2014. Pretul Puck-ului ar putea porni de la 100 de dolari.

Sursa : http://www.yoda.ro