miercuri, 6 februarie 2013

Android 4.x în creştere vizibilă, dar Gingerbread este încă platforma dominantă


Fiecare statistică Android care prezintă rata de utilizare a diferitelor versiuni ale acestei platforme este mereu o sursă de nemulţumire, utilizatorii aducându-şi aminte de actualizările software pe care producătorii de terminale mobile nu se prea grăbesc să le lanseze sau nu le mai lansează de loc. Cele mai recente date, care înfăţişează situaţia la finele lunii ianuarie, certifică dominaţia vechii platforme 2.3 dar şi ascensiunea versiunilor 4.0 sau superioare.
Din numărul total de terminale care au accesat Google Play Store în ultimele două săptămâni, 45,6% rulează încă Android 2.3, aceasta fiind versiunea cea mai populară de Android rulată în acest moment, chiar dacă este într-un constant declin. Versiunile moderne 4.0 si superioare sunt însă în creştere vizibilă, acestea totalizând acum 42,6%, o cotă care aproape a egalat-o pe cea a popularei versiuni 2.3, ceea ce ne face să credem că în circa şase luni, Gingerbread nu va mai fi platforma dominantă.
Este interesant de urmărit creşterea rapidă a versiunilor 4.1 şi 4.2, care pot fi puse, cel puţin parţial, pe seama succesului terminalelor şi tabletelor Nexus şi a ritmului mai rapid în care cel mai mare producător de smartphone-uri, Samsung, a început să-şi actualizeze terminalele.
Restul de 11,8 procente sunt reprezentate de utilizatorii de tablete care s-au văzut abandonaţi, este drept, într-o mică măsură, în lumea Honeycomb, şi utilizatorii versiunilor 1.5, 1.6 şi 2.0/2.1, care probabil ar trebui să nu mai spere în vreo minune de multă vreme.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu