marți, 22 ianuarie 2013

Sony anunţă Xperia Tablet Z, cea mai subţire tabletă


Anul trecut, Sony şi-a corectat debutul stângaci în lumea tabletelor lansând modelul Xperia Tablet S, un progres vizibil faţă de Tablet S şi Tablet P. La fel ca în cazul terminalelor mobile, alt loc unde compania s-a văzut depăşită de rivali chiar conform unor declaraţii oficiale, Sony este conştientă că trebuie să dezvolte produse mai bune şi să le lanseze mai repede.
După ce ne-a impresionat cu noile terminale mobile Xperia Z şi ZL, Sony a anunţat ieri şi o tabletă cu care speră să atragă atenţia cumpărătorilor într-un peisaj dominat de Apple, Samsung şi ASUS.
Faţă de Xperia Tablet S, noua tabletă Xperia Tablet Z renunţă la forma originală în favoarea unui design clasic, reuşind însă să impresioneze prin grosimea de numai 6,9 milimetri, aspect care o face cea mai subţire tabletă disponibilă astăzi pe piaţă. Binevenit este şi saltul făcut de ecranul de 10.1” la rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli, producătorul nedezvăluind însă tipul de panou folosit şi menţionând doar procesarea Bravia Engine 2.
Platforma hardware este bazată pe puternica soluţie quad-core APQ8064 tactată la 1,5 GHz de la Qualcomm, aceasta fiind însoţită de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, o stocare internă de 32 GB secondată de un slot MicroSD, modem radio 2G/3G/4G şi o baterie cu o capacitate de 6000 mAh.
Camera foto foloseşte un senzor Exmor R de 8 MP, lista dotărilor mai cuprinzând suport NFC şi nelipsitul modul wireless.  Sony Xperia Tablet Z este nu doar o tabletă subţire ci şi una uşoară, carcasa rezistentă la praf şi umezeală cântărind doar 495 de grame. Compania nu a oferit detalii despre preţ şi disponibilitate, Mobile World Congress 2013, care va avea loc la sfârşitul lunii viitoare, urmând să fie probabil locul unde vom afla aceste lucruri.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu