ADN-ul, acea molecula care contine informatiile genetice ale unui organism, a reusit sa ii surprinda pe cercetatori, la peste 60 de ani de la descoperirea ei de catre James D. Watson si Francis Crick. Pana acum, manualele spuneau ca ADN-ul are forma unui dublu helix.
Dar oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au vazut o structura ADN formata din 4 spirale, care functiona in interiorul unei celule umane. Cercetarea a fost publicata in Nature Chemistry
Oamenii de stiinta cred ca aceasta structura proaspat descoperita ar putea avea legatura cu cancerul, iar intelegerea ei le va oferi unele raspunsuri pentru tratarea bolii, in viitor.
Profesorul Shankar Balasubramanian de la Universitatea Cambdridge a declarat pentruBBC:
"Existenta acestor structuri poate aparea atunci cand celula are nu anumit genotip sau o anumita stare disfunctionala. Trebuie sa demonstram asta; dar daca aceasta este cazul, atacarea acestora cu molecule sintetice ar putea fi un mod interesant de a afecta celulele care au aceasta disfunctie".
Cercetatorii sustin ca acest ADN dubios apare in special in timpul diviziunii celulare. Ei spera ca studiul lor sa ajunga si la companiile farmaceutice, care sa dezvolte noi tratamente impotriva cancerului.

Sursa : http://www.yoda.ro