vineri, 25 ianuarie 2013

Nokia 808 PureView este ultimul telefon cu Symbian


Nokia 808 PureView a fost recunoscut oficial drept ultimul terminal cu Symbian.
Nokia 808 Pureview Ultimul Symbian
In lupta pentru redresare, compania finlandeza ia decizii care socheaza fanii prin vehementa lor. Astazi oficialii companiei au declarat ca Nokia 808 PureView, lansat la jumatatea anului trecut este oficial ultimul dispozitiv lansat cu Symbian. Cu alte cuvinte celebrul sistem de operare este scos la pensie, invins de evolutia furtunoasa din industria smartphone-urilor ultimilor ani. Miscarea pare sa fie destul de indrazneata  daca luam in calcul vanzarea a 2,2 milioane de telefoane cu Symbian in ultimul trimestru din 2012. Intrebarea e cate dintre acestea au fost 808 PureView si cati dintre clienti le-au ales pentru sistemul de operare sau mai degraba pentru camera foto performanta.
Tot la capitolul decizii atipice intra si faptul ca mai marii companiei iau in calcul posibilitatea de a nu achita nici un dividend catre actionari, fapt ce ar reprezenta o premiera nefericita in istoria de 143 de ani a gigantului finlandez. De ce? Parca mai ieri Nokia se lauda cu vanzarile inregistrate de Lumia.
Nokia Fail
Indiferent cat de bine se vand noile telefoane cu Windows Phone 8, acestea nu au suficient de multi fani incat sa poata egala vanzarile record inregistrate de Nokia in anii de plina glorie. Chiar daca Nokia a terminat ultimul trimestru al anului trecut cu un profit de peste 250 milioane de euro, in 2012 compania a inregistrat o pierdere totala de 3,7 miliarde de euro.
Cu alte cuvinte Nokia continua sa se duca in jos si are mare nevoie de un adevarat miracol sa revina in forta, intre timp nu putem decat sa asteptam si sa urmarim aceasta lupta de revenire, care dupa parerea mea a inceput mult prea tarziu.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu