vineri, 25 ianuarie 2013

Compania Sony amendata in Anglia pentru hack-ul PSN


Oficiul de Informatii din Marea Britanie a decis ca Sony trebuie sa plateasca pentru hack-ul PSN din 2011. Decizia luata amendeaza compania japoneza cu 250.000 de lire sterline, intrucat in viziunea investigatorilor, acest eveniment putea fi prevenit cu software tinut la zi si cu parole mai sigure.
Hackstation Network
Oficialii britanici sustin ca acest eveniment este cel mai grav din cate au vazut pana in prezent si ca Sony si-a dezamagit  clientii. De partea cealalta, Sony sustine ca posibilitatea unui eveniment asemanator este foarte scazuta, intrucat intreaga infrastructura a fost reconstruita si securizata mult mai bine. Chiar si cu aceste noi declaratii, Oficiul de Informatii tot crede ca Sony trebuie sa plateasca, intrucat multe dintre conturile compromise includeau informatii despre cardurile de credit ale clientilor, iar compania era responsabila pentru protejarea acestor informatii. Mai mult, un atac de acest fel trebuia sa fie prevenit, iar masurile de securitate pur si simplu nu erau de ajuns.
Sony nu doreste insa sa plateasca amenda ci a decis sa faca un apel in justitie pentru a-si dovedi nevinovatia. Compania se considera pagubita in acest caz si nicidecum infractorul. Unul dintre  argumente este ca nu exista dovezi ca informatiile conturilor au fost accesate, iar datele personale nu au fost folosite in scopuri ilegale.
Avand in vedere ca oficialii britanici au hotarat deja ca Sony este responsabil, iar compania va iesi mai mult ca sigur pe profit anul acesta (pentru prima data in multi ani), probabil cea mai buna decizie ar fi sa plateasca amenda si sa treaca mai departe. 250.000 de lire pentru o companie care a iesit anii precedenti in pierdere miliarde de dolari pe an nu ar face mare diferenta.
Iata si declaratia oficiala a Oficiului de Informatii din Marea Britanie:

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu