miercuri, 9 ianuarie 2013

Lenovo K900, primul terminal Atom dual-core va avea un ecran de 5,5"


Lenovo a fost prima şi una dintre puţinele companii care s-au încumetat să proiecteze un terminal mobil bazat pe platforma x86 Medfield de la Intel, însă modelul K800 nu a fost un efort singular. În cadrul CES 2013, Lenovo a prezentat modelul K900, acesta implementând noul procesor Atom din familia Clover Trail+ şi sărind şi în barca ecranelor gigant.
Anunţat acum două zile, Atom Z2580 este primul procesor dual-core pentru terminale mobile lansat de Intel, acesta dublând practic performanţele vechiului model cu un singur nucleu Z2480. Unul dintre partenerii-cheie ai companiei Intel, Lenovo a fost primul producător care a anunţat implementarea acestuia în cadrul modelului K900, acesta fiind tactat la o frecvenţă de 2 GHz. Acest nucleu de procesare este însoţit de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB şi o stocare internă de 16 GB.
Mergând pe drumul către diagonale şi rezoluţii din ce în ce mai mari, Lenovo a ales un panou IPS cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie Full HD. La aceste specificaţii se adaugă o cameră foto principală cu senzor Sony Exmor de 13 MP si obiectiv cu diafragmă F/1.8, care este însoţit de o cameră frontală cu obiectiv superangular cu deschidere de 88 de grade.
Terminalul oferă o carcasă fabricată din policarbonat care are o grosime de numai 6,9 milimetri, însă greutatea este una destul de ridicată: 162 de grame.
Lenovo K900 va fi lansat în luna aprilie pe piaţa chineză, când va fi actualizat şi la Android 4.2. Compania a afirmat că acesta va fi disponibil ulterior şi în alte regiuni ale lumii, însa nu a intrat în detalii şi nici nu a dezvăluit preţul produsului.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu