miercuri, 9 ianuarie 2013

Firefox 18 aduce performanţe JavaScript mai bune şi suport Retina Display


Mozilla a finalizat dezvoltarea celei de-a optsprezecea versiuni a browser-ului Firefox, aceasta urmând să devină disponibilă şi pe Firefox.com în zilele următoare. Noua versiune aduce un motor JavaScript mai rapid, compatibilitate Retina Display pentru sistemele care rulează OS X 10.7 sau superior şi o serie de alte îmbunătăţiri.
Denumită IonMonkey, noua versiune a motorului JavaScript oferă un salt de performanţă care poate ajunge în unele cazuri, cel puţin conform declaraţiilor producătorului, la 26 de procente. Acest progres a fost obţinut prin introducerea , faţă de versiune anterioare TraceMonkey şi JagerMonkey, a unui strat intermediar de optimizare a codului înaintea compilării în timp real în cod-maşină.
În afara acestei versiuni îmbunătăţite a motorului JavaScript şi a suportului Retina Display, o altă noutate este introducerea suportului preliminar pentru WebRTC, un standard Web care permite comunicaţiile audio/video şi transferul de fişiere fără a necesita plug-in-uri.
Lista de schimbări mai include îmbunătăţirea algoritmilor de redimensionare a imaginilor, îmbunătăţirea timpului de răspuns la comutarea între taburi, suport mai bogat pentru CSS3 şi DOM, îmbunătăţirea timpilor de pornire a aplicaţiei, abandonarea rutinelor software proprietare pentru controlul tactil în favoarea celor standardizate de W3C şi repararea mai multor breşe de securitate.
Aplicaţia poate fi descărcată de pe serverul FTP Mozilla sau de pe Go4it.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu