joi, 10 ianuarie 2013

Anonymous face petitie la Casa Alba


Fara nici un fel de hacking agresiv sau alte manifestari specifice grupului de hackeri,Anonymous se straduieste sa adune semnaturi pentru o petitie.
Anonymous Lege Casa Alba
Pe , Anonymous a initiat zilele trecut o petitie si are nevoie de 25.000 de semnaturi pana pe 6 februarie pentru a fi pusa in discutie in forumuri mai inalte.
Prima petitie legala a celor de la Anonymous, cum probabil ca va intra in istorie, vizeaza legiferarea atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service) ca o forma de protest legala. Pe langa faptul ca in textul petitiei grupul sustine ca aceasta forma de protest ar trebui sa intre sub incidenta libertatii de exprimare, tot acolo exista o comparatie interesanta. Anonymous sustine ca atacurile de tip DDoS sunt similare cu manifestarile de genul Occupy WallStreet. Prin prisma faptului ca nu permit accesul la un site utilizatorilor obisnuiti, acest comportament este similar cu cel al manifestantilor care nu permiteau in timpul protestului accesul la diverse institutii.
Pe langa legiferarea atacurilor DDoS, tot membrii grupului cer eliberarea tuturor persoanelor arestate pentru astfel de atacuri. In plus, toti indivizii dupa ce vor fi eliberati ar trebui sa nu mai aiba in cazier respectiva arestare.
Desi de la o petitie la o lege mai este cale lunga, faptul ca cei de la Anonymous au decis, intr-o anumita masura, sa incerce macar sa faca si ceva in limita legalitatii este de apreciat. Ma si gandesc ce urmeaza dupa ce petitia va aduna numarul necesar de semnaturi dar va fi trecuta cu vederea de reprezentantii Casei Albe.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu