joi, 22 noiembrie 2012

Facebook sfideaza din nou drepturile utilizatorilor


Nu cred ca mai este o surpriza pentru cineva faptul ca Facebook profita pe cat posibil de numarul de utilizatori ai serviciului. In zilele urmatoare insa, gigantul duce gravitatea problemei la un al nivel.
Facebook reguli si conditii
Sub forma unui manifest postat pe Facebook, site-ul de socializare propune un set de reguli noi legate de modul in care gigantul interactioneaza si partajeaza datele utilizatorilor. Considerat momentan un proiect, noul set de termeni si conditii permite partajarea de catre Facebook cu orice companie detinuta de acesta, a tuturor informatiilor pe care le aveti postate pe profilul personal. Justificand aceasta decizie prin faptul ca vrea sa-si imbunatateasca calitatea serviciilor sale si ale partenerilor sai,  daca noile reguli se vor adopta, toate informatiile personale urcate pe Facebook vor fi folosite in secunda urmatoare de inginerii Instagram si nu numai. Ca un mic detaliu, in curand, aceleasi informatii postate pe reteaua de socializare, vor fi folosite pentru distributia de reclame personalizate unei anumite tipologii de utilizator. In plus, odata cu noile schimbari nu veti mai putea refuza mesaje de la un anumit utilizator in mod automat. In cel mai bun caz veti putea automatiza directia mesajelor noi pe diverse criterii, printre care expeditorul acestuia.
Cea mai mare problema legata de aceste modificari in regulament, vine din dezactivarea dreptului de veto al utilizatorilor prin comentarii si voturi. Aceste noi modificari pot fi combatute in primul rand daca postul respectiv spre care am pus un link mai sus primeste minim 7000 de comentarii pana pe 28 Noiembrie va fi declansat automat un sistem de votare, totusi, Facebook se asteapta insa la un minim de 30 procente din utilizatorii serviciului sa voteze, adica 300 de milioane de oameni sa nu fie de acord cu aceasta regula pentru a nu impune noile reguli.
Momentan propunearea descrisa mai sus se dezbate pe Facebook pana miercuri, 28 noiembrie, moment in care vom afla daca acesta a castigat o lupta injositoare cu utilizatorii serviciului. Din punct de vedere logic, este aproape imposibil sa se stranga atat de multe voturi pana la acea data.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu