marți, 20 noiembrie 2012

Ce este "INTERNETUL ÎNTUNECAT", care nu poate fi accesat prin Google

Deep Web este partea invizibilă a internetului, care nu poate fi indexată de motoarele de căutare precum Google sau Yahoo. Se estimează că această zonă "întunecată" a informațiilor însumează 90% din internet
.


Deep web-ul însumează 90% din totalul informațiilor de pe internetDeep web-ul însumează 90% din totalul informațiilor de pe internet
"Internetul invizibil este doar vârful icebergului", spune Anand Rajaraman, co-fondatorul Kosmix, un motor de căutare creat special pentru a accesa Deep Web.
Unul dintre investitorii în compania Kosmix este Jeff Bezos, CEO-ul faimoasei companii Amazon, scrie worldcrunch.com.
"Deep web-ul este alcătuit dintr-o cantitate mare de informații care au fost postate online și care, din motive tehnice, n-a fost indexată de motoarele de căutare", explică Alfonso A. Kejaya Muñoz, cercetător în domeniul securității la McAfee Chile. Potrivit studiilor, Deep Web-ul reprezintă 90% din internet.
Tor (acronim pentru The Onion Router) este principalul portal pentru Internetul întunecat. Tor codifică toate datele utilizatorilor, în straturi precum cele ale unei cepe, și le trimite spre o rețea de servere răspândite în toată lumea, care aparțin unor voluntari. Această tehnică face aproape imposibilă identificarea și localizarea utilizatorilor și a informațiilor pe care aceștia le schimbă.
Oferind anonimitate și libertate virtuală, Internetul întunecat s-a transformat într-un spațiu obscur care găzduiește aproape orice tip de informații, de la cele inofensive la cele mai periculoase și mai dubioase. Internetul întunecat găzduiește intraneturi protejate cu parole, așa că nu este de mirare că aici își fac veacul hackeri și chiar pedofili.
"Pe internetul întunecat poți găsi site-uri care vând carduri credit furate și oameni care vând cocaină", explică Dmitry Bestuzhev, directorul echipei de analiști de la Kaspersky Lab. 


Sursa : 
http://www.realitatea.net/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu