Roverul Curiosity tocmai isi incepuse misiunea de colectare a mostrelor de sol de pe Marte, cand a dat peste un obiect misterios si a fost nevoit sa isi intrerupa lucrul. Cei de la NASA inca nu stiu ce ar putea fi. Intre timp, internautii din lumea intreaga isi dau cu presupusul.
Obiectul vazut de Curiosity seamana cu o bucata de metal foarte stralucitoare. Sarah Milkovich, membru al echipei care se ocupa de misiunea robotelului, spune ca este posibil sa fie vorba de o piesa pierduta de un alt robotel, probabil de catre Phoenix, care a avut probleme in 2008, potrivit stirileprotv.ro.
Chiar si contul de Twitter al lui Curiosity cuprinde remarci haioase despre noua descoperire: “A pierdut cineva un cercel pe Marte? Tocmai l-am gasit. Daca nu, inseamna ca am inceput sa ma descompun”. Altcineva intreaba daca nu cumva roverul si-a pierdut cheile:
Exista, deci, si posibilitatea sa fie vorba de o piesa care a cazut chiar din Curiosity, sustin specialistii NASA. Misiunea robotelului, de a aduna probe de sol, a fost intrerupta pana cand specialistii vor stabili exact ce este obiectul gasit. Acesta are 4,5 cm latime si 7 cm lungime.