duminică, 28 octombrie 2012

Nu stii ce sa faci cu telefoanele vechi? A aparut ATM-ul care le transforma in bani VIDEO

Daca faci parte dintre cei carora le place sa fie in pas cu moda in ceea ce priveste tehnologia si iti cumperi intotdeauna ultimele noutati in materie, inseamna ca ai acasa un adevarat cimitir cu vechile gadgeturi si telefoane pe care nu le mai folosesti. Ce faci cu ele in acest caz?

Aceasta intrebare si-a pus-o si un american care au inventat un dispozitiv care transforma vechile telefoane in bani.

Mai precis, aparatul este un fel de ATM care ia telefoanele vechi sau alte gadgeturi (mp3 playere sau tablete), le evalueaza si ofera in schimbul lor bani. Aparatele astfel colectate sunt reciclate, informeaza CNN Money.

EcoATM, dupa cum este denumit aparatul, verifica starea de functionare a telefonului, memoria si ofera un pret pentru el. Cu cat modelul telefonului este mai nou, cu atat pretul este mai mare.
De exemplu, un BlackBerry mai vechi se poate vinde cu doar 6 dolari, in timp ce pe un iPhone 4S se pot incasa chiar si 250 de dolari. Tranzactia poate fi anulata in orice moment, daca utilizatorul nu este multumit de pretul propus.

Tom Tullie, CEO-ul companiei din San Diego care produce aparatul, spune ca i-a venit ideea in urma cu 4 ani, cand a citit un raport potrivit caruia doar 3% din telefoanele din intreaga lume sunt reciclate sau folosite pentru componente.

Compania face bani din revanzarea telefoanelor achizitionate prin intermediul ATM-urilor companiilor care refolisesc partile componente.

In prezent exista 185 de astfel de aparate in SUA, amplasate in malluri si supermarketuri, dar planul este ca, in cativa ani, mii de EcoATM-uri sa fie imprastiate in toata tara.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu