joi, 18 octombrie 2012

Gloria epocii DOS, Carmageddon, a fost lansat în App Store


Acum 15 ani, lansarea jocului Carmageddon a declanşat un scandal monstruos, jocul auto în care era mai plăcut să termini cursele prin eliminarea maşinilor adversarilor şi să obţii bani pentru îmbunătăţiri călcând sub roţi pietonii fiind considerat prea dur. Dar vremurile s-au schimbat iar nivelul toleranţei a crescut, astfel încât Carmageddon poate stârni astfel eventual doar zâmbete în loc de furie.
După o campanie Kickstarter care a strâns 650.000 de dolari, producătorul Stainless Games al titlului original a cumpărat înapoi drepturile de autor pentru acest titlu şi a finalizat portarea acestuia pe platforma iOS, jocul ajungând în cursul zilei de ieri în App Store.

Carmageddon nu este un remake al titlului original, ci doar o portare, deci nivelul graficii este depăşit şi poate dezamăgi amatorii de Asphalt 7 sau RealRacing 2. În ciuda numărului scăzut de poligoane, a lipsei unui sistem de particule şi a texturilor cu rezoluţie scăzută, acesta a rămas la fel de amuzant şi înfierbântat şi permite jucătorilor mai bătrâni să retrăiască atmosfera legendară într-un mediu full-touch şi să le ofere jucătorilor mai tineri o mostră a epocii jocurilor DOS. Jocul a primit ca îmbunătăţiri doar suport pentru Game Center, achievement-uri, posibilitatea de înregistrare a unei reluări şi amplasarea ei pe YouTube şi suport pentru controlul touch şi accelerometru.

Lansat pe iPhone, iPad şi iPod Touch şi necesitând iOS 5.1 sau superior, Carmageddon va ajunge şi pe terminalele Android undeva la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. Iar în cazul în care tehnologia depăşită a acestuia este un impediment, puteţi aştepta versiunea cu adevărat nouă, numită Carmageddon: Reincarnation, care va fi lansată pe platformele Windows, OS X şi Linux în februarie 2013.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu