Vanzarile pentru noul iPhone 5 ar putea fi de doua ori mai mari in prima saptamana, fata de cele inregistrate pentru modelele anterioare. Analistii estimeaza vanzari de peste 33 de milioane de unitati pentru acest trimestru.
Smartphone-ul va ajunge pe 21 septembrie in magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore si Marea Britanie. Pana la sfarsitul anului, iPhone 5 va ajuge pe rafturile magazinelor din 100 de tari.
Apple va inregistra vanzari cuprinse intre 8 si 10 milioane unitati in prima saptamana de la lansare, potrivit analistilor de la RBC Capital Markets. Estimarile par destul de realiste, avand in vedere vanzarile de anul trecut de 4 milioane iPhone-uri 4S in primul weekend de la lansare.
Lansarea noului smartphone a avut efect si pe bursa, actiunile Apple inregistrand o crestere de 2,1% la 683,81 dolari. Analistii estimeaza ca acestea ar putea creste intr-un interval cuprins intre 750 si 1000 de dolari actiunea, potrivit agentiei de presaReuters.