vineri, 14 septembrie 2012

PRIMA persoana amendata pentru piraterie online in Franta. 150 de euro pentru 2 melodii cu Rihanna




Un francez este prima persoana amendata pentru piraterie online in aceasta tara, dupa ce a descarcat ilegal 2 melodii ale Rihannei.



Desi el va plati sanctiunea, barbatul a declarat in instanta ca “nu este capabil sa descarce nimic” si altcineva este vinovat.

Alain Prevost va plati o amenda de 150 de euro, desi persoana care a descarcat ilegal melodiile este sotia lui.

Amenda a venit insa pe numele barbatului, pentru ca el este cel care a platit pentru contul de Internet de la care au fost piratate cantecele.

Problema este insa mult mai complicata decat pare. In primul rand, Alain si-a inchis contul sau de Internet dupa ce a primit doua avertismente de la autoritati, pentru piraterie, iar il al doilea rand el este in proces de divort cu sotia sa.

Potrivit noii legi antipiratie din Franta, o persoana care descarca ilegal fisiera primeste doua avertismente, iar daca apare si a treia incalcare a legii, atunci se ajunge in instanta. Amenda pentru asemenea cazuri poate ajunge si pana la 1.500 de euro.

In cazul lui Alain, insa, amenda ceruta initial de procurori era de 300 de euro, iar aceasta a fost redusa la jumatate, dupa ce barbatul si-a sustinut cauza in instanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu