sâmbătă, 1 septembrie 2012

Un produs de legendă al Apple, scos la licitaţie

Casa de licitaţii Christie's va scoate la licitaţie pe 9 noiembrie, un calculator din prima generaţie de computere Apple, denumit Apple 1, iar preţul de vânzare estimat este cuprins între 79.000 şi 126.500 de dolari, scrie moneyCNN.

Apple 1
Apple 1
Apple 1, un computer creat în 1076, a fost primul produs al celebrei companii americane, creat de co-fondatorul Apple, Steve Wosniak şi vândut de Steve Jobs.
Analiştii spun că Apple, cea mai mare companie publică din lume la această dată, nu ar fi existat, dacă un magazin din Silicon Valley, Byte Shop, nu ar fi fost interesat de acest produs. Magazinul a cerut 50 de computere, plătind 500 de dolari pe bucată, iar Wosniak şi Jobs le-au livrat în 30 de zile. Magazinul le-a vândut pe toate, la un preţ de 666,66 dolari. Cei doi de la Apple au mai asamblat 150, pe care le-au vândut altor magazine, dar şi prietenilor.
Momentan, în lume mai există doar 50 de Apple 1. Cel scos la licitaţie este al 22-lea asamblat de cei de la Apple. Apple 1 este de fapt doar o placă cu circuite, fără carcasă, sursă de alimentare, tastatură sau monitor.

Sursa : http://www.economica.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu