sâmbătă, 1 septembrie 2012

Samsung prezintă Ativ Tab, o tabletă de 10.1 inch cu Windows RT


Samsung a prezentat la IFA Berlin o tabletă de 10.1 inch cu tastatură detaşabilă, creată pentru sistemul de operare Windows RT.

Cu linii generale de design ce amintesc de seria tabletelor Galaxy Tab, noua creaţie Samsung este dedicată versiunii cu arhitectură ARM a sistemului de operare Windows 8 şi vine la pachet cu o tastatură detaşabilă nu foarte diferită de cele întâlnite la seria de tablete Asus Transformer.

Samsung ATIV Tablet PC, sau Activ Tab mai pe înţelesul tuturor, vine într-o carcasă din aluminiu şlefuit foarte reuşită din punct de vedere estetic şi este echipată cu un chipset dual-core din familiaSnapdragon S4, ce funcţionează la 1.5 GHz. Ecranul de start în stil Windows 8 este redat la rezoluţie1366x768 pixeli şi animat folosind gesturi aplicate pe interfaţa multitouch capacitivă. Alternativ putem apela la tastatura detaşabilă prevăzută cu touchpad, care suportă la rândul ei şi gesturi multitouch.

În corpul de 8.9 mm grosime şi greutate 570 grame au mai încăput o cameră foto de 5 MP însoţită de blitz LED, respectiv cameră frontală de 1.9 MP pentru apeluri video.

Samsung nu a comunicat preţul de achiziţie pentru tableta Ativ Tab şi nici data de lansare, însă fiind vorba de un produs cu sistem Windows RT, ne putem aştepta să-l vedem în magazine în perioada lunii octombrie, când este programat evenimentul de lansare pentru Windows 8.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu