miercuri, 12 septembrie 2012

Specialiştii CERN vor construi un NOU ACCELERATOR, care va studia cum acţionează GRAVITAŢIA




După ce au descoperit cea mai mică particulă din Univers, bosonul Higgs, specialiştii de la CERN vor să construiască un nou accelerator de particule, care să dezlege alte mistere ale fizicii, scrieDaily Mail.

Noul accelerator, cu o circumferinţă de 80 km (de trei ori mai mare decât cel actual), ar urma să explice cum funcţionează gravitaţia la nivel molecular. Daily Mail scrie că noul acelerator ar urma să fie funcţional abia în 2025.

O altă opţiune a celor de la CERN este să distrugă actualul accelerator, care şi-a îndeplinit scopul, şi să construiască alte echipamente în loc. Oricare dintre cele două variante ar costa miliarde de dolari, bani care vor fi suportaţi de cele 20 de state membre CERN, notează sursa.

Specialiştii încă nu înţeleg exact cum gravitaţia funcţionează atât la nivel molecular, cât şi la nivelul planetelor. “Vom explora o nouă frontieră a fizicii, despre care trebuie să aflăm mult mai multe. Dar pentru asta avem nevoie de o maşinărie mai puternică decât LHC (n.r. actualul accelerator de particule)”, a declarat profesorul de fizică Jon Butterworth, reprezentantul Marii Britanii la CERN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu