Scoala a inceput, iar instrumentele de studiu nu mai sunt cele de pe vremea bunicii. Pana si materiile grele pot fi acum intelese mai usor de cei mici, cu ajutorul unor softuri educationale sau unor aplicatii pentru telefon sau tableta care sa inlesneasca invatarea.
Potrivit The PhoneGeeks, divizia specializata de tehnica si telefonie mobila a EuroGsm, aplicatia Mathematics Reference Formula reuneste o serie de formule si exemple de calcule din algebra, geometrie si trigonometrie, cu informatii clare despre matrici, variabile sau vectori, scrie incont.ro.
Math Workout le permite copiilor si studentilor sa faca operatii aritmetice, sa le corecteze dar si sa deseneze de grafice care sa arate progresul inregistrat de ei intr-o anumita perioada de timp. Strict pentru realizarea de calcule, elevii si studentii mai pot utiliza aplicatii precum Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph, care pot realiza calcule cu pana la 3 variabile.
Aplicatiile mobile care includ atat partea de exercitii, cat si cea de corectura, sunt poate cele mai utile pentru exersarea operatiunilor matematice la orice nivel de dificultate. Utilizatorii au la dispozitie o serie de instrumente prin care pot rezolva exercitii si pot identifica atat greselile realizate, cat si metodele corecte de rezolvare, ceea ce asigura un nivel autodidact ridicat”, a explicat reprezentantul The PhoneGeeks, Andu Subtirica.
In fizicii si chimie, The PhoneGeeks recomanda aplicatiile Physics Cheat Sheets si Chemistry Cheat Sheets, care includ explicatii despre fenomele fizice si reactiile chimice, mai multe formule de calcul si exercitii. O alta aplicatie utila este Elements - Periodic Table, care prezinta tabelul periodic al lui Mendeleev.
Mai exista si aplicatii de tip enciclopedii, precum Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia, care prezinta informatii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzica sau arta.
Exista de asemenea aplicatii mobile in limba romana dedicate unei singure materii scolare, precum Geografie sau jocul interactiv Istoria Romanilor. O alta categorie de aplicatii educative sunt cele dedicate studiului limbilor straine, cum ar fi English Grammar sau French Grammar, precum si aplicatia pentru traduceri google translate.
Tot in domeniul lingvistic, elevii mai pot folosi dictionare explicative ale limbii romane, ca de exemplu aplicatia Dex pentru Android.
Aplicatiile pentru editarea, prelucrarea si transferul documentelor pot fi de asemenea utile elevilor si studentilor, in acest sens, recomandarea celor de la The PhoneGeeks fiind Camscanner, pentru scanarea lectiilor sau cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora.
Nu in ultimul rand, consultantii EuroGsm recomanda aplicatiile mobile pentru organizarea activitatilor scolare si orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.