joi, 20 septembrie 2012

Canon PowerShot SX50 HS - pentru că meriţi un zoom optic 50x


Lupta pentru aparatul cu cel mai mare zoom optic se relansează anul acesta la Photokina. Anul trecut am avut parte de obiective integrate cu zoom optic 30x şi 35x.Acum Canon preia coroana, prezentând PowerShot SX50 HS. Plaja focală, echivalentă pentru sistemul de 35 mm, este de 24-1200 mm, imensă din orice punct de vedere. Din păcate, în spatele obiectivului se află un senzor destul de mic, cu rezoluţie de 12,1 MP. Deşi indicativul HS ne spune că avem parte de un senzor cu iluminare din spate, calitatea imaginii nu va impresiona pe nimeni.
Canon PowerShot SX50 - noul rege al segmentului ultra-zoomCanon PowerShot SX50 - noul rege al segmentului ultra-zoom

Carcasa din plastic are câteva elemente de construcţie diferite faţă de modelul anterior PowerShot SX40. Se remarcă o zonă din cauciuc pe grip, care va spori aderenţa. Câteva butoane au fost mutate, două din ele fiind amplasate la baza obiectivului. Ecranul aparatului a crescut puţin şi are acum o rezoluţie mai bună. Este de apreciat că a fost păstrată balamaua rabatabilă. Senzorul permite valori ISO între 80 şi 12800 şi filmarea se face cu rezoluţie full HD la 24 fps.
Canon PowerShot SX50 a păstrat ecranul rabatabilCanon PowerShot SX50 a păstrat ecranul rabatabil

Sunt curios să văd cum se comportă sistemul de stabilizare optică pe un obiectiv cu zoom optic atât de mare. Canon SX50 va avea mult de lucru ca să convingă cu specificaţiile sale. Aparatul va fi disponibil pe piaţă în luna octombrie, preţul este ocean urmând să fie de 480 $.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu