miercuri, 22 august 2012

Nikon Coolpix S800c - compacta cu Android este foarte interesantă



Nikon este un nume mare pe piaţa aparatelor foto şi a reuşit să ne surprindă cu prima lor cameră compactă ce rulează Android. Ai putea spune chiar că avem aici o combinaţie între un smartphone şi o compactă, însă cu modelul Coolpix S800c nu vei putea apela pe cineva. Privită din faţă, camera foto arată cât se poate de obişnuit. Avem un obiectiv retractabil cu zoom optic 10x şi o distanţă focală minimă de 25 mm. În spatele lui se găseşte un senzor de 16 MP de tip BSI-CMOS. Din păcate, el este destul de mic şi aşteptările n-ar trebui să fie mari la capitolul calitatea imaginii.



Nikon Coolpix S800c - la prima vedere, o compactă obişnuită



Când te uiţi la spatele lui Nikon Coolpix S800c, dispozitivul se trasformă într-un smartphone. Ai un ecran tactil de 3.5”, de tip OLED, cu o rezoluţie de 480x854 pixeli şi trei butoane fizice specifice sistemului de operare Android. Producătorul spune că foloseşte un procesor ARM Cortex-A9, ajutat de 512 MB RAM şi 4 GB de memorie internă. Sistemul de operare rulat este Android 2.3.3, cu o temă standard.



Nikon Coolpix S800c rulează Android 2.3.3



Cum funcţionează o cameră foto cu Android? Funcţia de fotografiere primează. La pornirea lui Nikon Coolpix S800c, interfaţa foto este cea afişată de ecran şi utilizatorul poate fotografia şi filma fără probleme. În aproximativ o jumătate de minut se încarcă sistemul de operare Android şi interfaţa camerei foto se modifică puţin. Acum pot fi accesate ecranele principale, aplicaţiile şi alte funcţii ale sistemului de operare. Când aparatul este oprit, sistemul de operare intră în stand by pentru o anumită perioadă. El se opreşte la un moment dat pentru a nu consuma bateria. Aparatul foto Nikon S800c dispune de un modul WiFi şi unul GSM. Nu putea să lipsească accesul la Google Play.



Nikon Coolpix S800c - mai mult decât un aparat foto



Nikon Coolpix S800c va intra pe piaţă în luna septembrie. Preţul lui în Statele Unite va fi de 350 $.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu