vineri, 21 noiembrie 2014

Yahoo va fi motorul de cautare standard pentru Mozilla Firefox in SUA


Va mai amintiti atunci când Yahoo a fost motorul principal de căutare pentru navigarea pe web? Ei bine, Yahoo si Mozilla vor sa readuca la moda acest motor de cautare. Mozilla si Yahoo tocmai au anuntat un contract pe cinci ani pentru a face din Yahoo motorul de căutare prestabilit al browser-ului web, inlocuind Google ca element de top în bara de căutare Firefox în Statele Unite ale Americii.

Mozilla spune ca acesta este un mod de a oferi o experiență mai “locala” – până în prezent compania a avut implicit Google indiferent de țara utilizatorului. Acum, motorul de căutare implicit va fi alocat in functie de regiune: Yahoo pentru Statele Unite ale Americii, Yandex pentru Rusia și Baidu pentru China. Fiecare regiune va avea optiunea de a comuta la alte opțiuni locale, dând utilizatorilor Google o șansă de a reveni pe acest motor de cautare, dacă doresc acest lucru.

Marissa Mayer de la Yahoo spune că acest acord va permite celor două firme să lucreze mai strâns la integrarea viitoarelor produse, incepand chiar cu Yahoo search: din decembrie utilizatorii de Firefox vor deveni primii care vor avea acces la un nou si captivant Yahoo. Acesta promite să aibă o interfata mai curata, mai interactiva si cu accent pus pe personalizare.

Sursa : zonait.tv/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu