CEO-ul celor de la Xiaomi, Lei Jun, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca isi doreste sa devina numarul 1 pe piata smartphone-urilor! Compania fondata in 2010 a avut un progres uimitor. A lansat primul smartphone in august 2010, trei ani mai tarziu devenind locul 3 al producatorilor de telefoane in ceea ce priveste numarul volumului vandut.
"Cred ca nimeni nu s-ar fi gandit in urma cu trei ani ca Xiaomi, o companie care abia lansa primul telefon, va fi apoi al treilea cel mai important jucator. In 5 sau 10 ani, avem oportunitatea sa devenim compania numarul 1 din lume" a spus Lei Jun. Iar faptul ca performanta celor de la Xiaomi a fost obtinuta in pofida faptului ca nu au vandut telefoane decat in Asia. La conferinta ce a avut loc in China, Lei Jun a anuntat ca Xiaomi are 70 de milioane de useri activi. Iar numarul acestora ar putea sa ajunga la 200 de milioane pana la sfarsitul lui 2015, conform spuselor lui Jun.
Declaratia lui Jun a fost intampinata dur de catre Bruce Sewell, seful legal and government affairs de la Apple: "E usor de spus, mult mai greu de facut".
Conform unei analize a celor de la Strategy Analytics, Xiaomi are in acest moment 6% din productia globala de smartphone, la jumatate fata de Apple si la mare distanta de Samsung, cei care au 25%.

Sursa : www.yoda.ro/