vineri, 8 martie 2013

Vioara imprimata 3D e mai buna decat ne-am astepta


Cu siguranta o vioara imprimata 3D nu este , insa ar putea fi insa cea mai originala idee de pana acum.
Vioara 3D printata imprimata 3d
Desi este greu de spus de unde i-ar fi putut veni ideea realizarii unui astfel de intrument muzical, Alex Davies ar putea intra in curand in topul .
In total, costurile de productie asociate acestei viori, sunt egale cu aproximativ 12 dolari. Rezultatul final, care nu este foarte estetic, a implicat combinarea mai multor materiale, precum hartie, plastic si cateva sarme ieftine. Partea surprinzatoare si motivul clipului de pe YouTube este dat de calitatile audio ale instrumentului. Cu toate ca nu vorbim de o vioara Stradivarius, daca ne rezumam exclusiv la raportul dintre pret si performanta, rezultatul este de necrezut. Ca un mic detaliu, pentru o nota personala, gatul instrumentului, probabil componenta care se aseamana cel mai mult cu o vioara clasica, este realizat din carton.
Daca iteratiile viitoare ale conceptului vor reusi sa fie un pic mai prezentabile, nu este deloc exclus ca intr-un an sau doi sa vedem o intreaga orchestra cu . In definitiv, majoritatea obiectelor care pot fi sculptate din lemn, pot fi si imprimate 3D din materiale aproape la fel de rezistente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu