vineri, 8 martie 2013

Apple s-a putea orienta către Intel pentru producţia viitoarelor sale chipuri pentru telefoane şi tablete


Gigantul Intel se află nu doar în căutarea unui nou manager, Paul Otellini urmând să părăsească conducerea companiei în luna mai, ci şi a unor noi oportunităţi de afaceri care să-i permită să-şi fructifice propriile fabrici de circuite electronice şi să compenseze scăderea vânzărilor de PC-uri.
Faimosul producător de procesoare x86, memorii NAND sau adaptoare de reţea a dispus dintotdeauna de propriile unităţi de producţie, acest lucru permiţându-i să-şi impună ritmul dorit de dezvoltare a unor tehnologii sau procese de fabricaţie noi. Acest control deplin al fluxului tehnologic, de la concepţie până la producţie, i-a permis companiei să devină şi rămână cel mai puternic şi bogat producător de chipuri încă din 1992.  Deteriorarea pieţei PC-urilor afectează însă sectorul critic al procesoarelor x86 şi chipurilor pentru plăci de bază, iar compania trebuie să găsească oportunităţi alternative pentru a-şi ţine ocupate costisitoarele facilităţi de producţie pe care le-a folosit doar până acum doar în beneficiul său.
Conform Reuters, Apple ar putea deveni în curând unul dintre clienţii Intel, cunoscutul producător de tablete şi telefoane mobile urmând să-şi fabrice procesoarele în fabricile Intel. Surse anonime au afirmat că cele două companii au fost angajate în una sau mai multe discuţii în cursul anului trecut, iar purtătorul de cuvânt al celor de la Intel a afirmat că sunt gata să preia un contract cu un important producător din domeniul mobilităţii, fără a divulga însă şi numele acestuia.
Intel şi Apple au deja un parteneriat solid începând din 2005, când cei din Cupertino au renunţat la tradiţionalele procesoare PowerPC în favoarea celor x86 de la Intel. În prezent, chipurile Apple sunt fabricate în fabricile Samsung, ocupantul locului secund în acelaşi top al producătorilor de chipuri, însă conflictul îndelungat dintre cele două companii s-ar putea solda cu o despărţire şi orientarea către liniile de producţie Intel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu