vineri, 1 martie 2013

Primul smartphone cu E-ink este in stadiu de prototip


Intr-o perioada in care cele mai multe smartphone-uri se bat in dimensiuni si rezolutii, compania E-ink incearca sa promoveze un alt tip de telefon.
fndroid smartphone e-ink prototip
Meritele tehnologiei E-ink au fost laudate in numeroase cazuri si asfel de panouri au fost chiar introduse intr-un . La MWC au fost prezentate doua prototipuri de telefoane ce folosesc un singur panou cu cerneala electronica.
Construite in jurul unui nucleu cu Android, optimzat pentru un ecran E-ink, terminalele vin in doua culori, alb si negru. Cel negru include si un sistem de retroiluminare care va ajuta sa cititi pe intuneric. Ambele variante au ecrane capacitive si raspund destul de bine la comenzi, avand in vedere ca vorbim de panouri cu cerneala electronica. Pentru a elimina fenomentul de ghosting, inerent la panourile E-ink, producatorul a apelat la o metoda creativa. Prin scuturarea smartphone-ului resetati practic continutul afisat pe ecran. Pentru procesare, ambele folosesc un procesor de 1 GHz, iar pentru trafic de date, un model foloseste 3G, in timp ce al doilea se limiteaza la EDGE.
Interfata este mult simplificata fata de cea pe care ne-am obsinuit sa o vedem pe un smartphone cu Android. Fata este dominata de cateva icoane care va pemit sa ajungeti usor la interfata de apelare, la o aplicatie de lectura sau un cititor de mailuri. Printre aplicatiile preinstalate se numara si un browser de internet, din pacate nu foarte multe pagini pot fi vizualizate in conditii optime prin intermediul acestui tip de ecran.
Desi vorbim de prototipuri, producatorul chinez responsabil de aceste creatii, Fndroid, s-a laudat deja ca a inceput tratativele cu operatorii de telefonie din China pentru a lansa astfel de terminale pana la sfarsitul lui 2013. Printre avantajale semnificative ale unor astfel de aparate se numara autonomia sporita, claritatea ecranului in conditii de lumina puternica si preturi scazute de achizitie. Sunt curios daca le vom vedea si pe piata autohtona, prin canale oficiale sau neoficiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu