Apple pare să aibă planuri mari pentru viitorul seriei de telefoane iPhone.
În cea mai recentă aplicaţie pentru patent, compania descrie un iPhone cu ecran mulat, ce pare să înconjoare întreg corpul telefonului.
Apple brevetează iPhone-ul cu ecran mulat, ce îmbracă toată carcasa
Posibil cu ajutorul unei noi generaţii de ecrane flexibile , bazate pe tehnologie AMOLED, conceptul de design presupune crearea unui iPhone ce contopeşte carcasa şi ecranul touch într-un ansamblu cu funcţionalitate aproape nelimitată. Practic, în loc de butoane fizice vom avea butoane virtuale care pot apărea oriunde pe laturile sau spatele telefonului, în funcţie de nevoi. Spre exemplu, la deschiderea player-ului media vor apărea butoane pentru derularea melodiilor şi volumul sonor, iar pentru camera foto sunt oferite butoane dedicate pentru zoom şi captură.
Toate acestea vor permite construirea unui iPhone perfect neted, cu o carcasă fără urme de îmbinare sau butoane proeminente, compusă doar din suprafeţe touch ilustrate folosind ecranul AMOLED.
iPhone cu butoane virtuale, care pot apărea oriune pe carcasă
Aplicaţia pentru brevet mai face referire la prezenţa unui sistem de recunoaştere facială şi o metodă pentru suprapunerea mai multor ecrane semi-transparente într-un ansamblu care să poată induce diferite efecte vizuale, printre care şi aparenţa unui mediu 3D. Printre altele, sistemul ar putea fi folosit şi pentru suprapunerea de informaţii peste imaginea afişată de ecranul aflat în plan inferior, construind un fel de interfaţă tridimensională ce pare să plutească deasupra imaginii principale.
Apple prezintă mai multe variante de design pentru carcasă, bazate pe diferite forme geometrice. Dispozitivele ar putea include şi capace detaşabile, sub care se ascunde un conector ce permite unirea mai multor dispozitive într-un ansamblu cu funcţionalitate extinsă.
Apple iPhone - mai multe variante de design pentru carcasă, bazate pe diferite forme geometrice
O altă inovaţie constă în modul în care dispozitivele interpretează atingerile suprafeţelor touch, deosebind comenzile aplicate în mod voit de atingerile care apar în timpul manevrării dispozitivului. Apple descrie o modalitate pentru detectarea orientării carcasei şi locaţia potrivită pentru afişarea de conţinut, folosind camere video încorporate şi sistemul de recunoaştere facială. În funcţie de aceste informaţii este stabilită şi distribuţia optimă a suprafeţelor touch, excluzând zonele care sunt acoperite în timp ce ţinem telefonul în mână.
În timp ce noua aplicaţie pentru patent pare să anunţe ambiţiile Apple către o reinventare a telefonului iPhone, nu trebuie să uităm că producătorul este renumit pentru obiceiul de a brevetatot felul de tehnologii fără intenţia de a le transpune prea curând în produse reale, aceasta fiind de fapt o modalitate o pentru a bloca folosirea unor tehnologii similare în produsele competiţiei.
Sursa : http://www.go4it.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu