luni, 11 februarie 2013

Proiectele cu Leap Motion, o concurenta serioasa pentru Kinect


Tricurile realizate in jurul Microsoft Kinect s-ar putea sa nu mai fie la moda in curand, daca luam ca reper unul din primele experimente bazate pe Leap Motion.
leap motion senzor tobe in aer
La mijlocul anului trecut afirmam ca 2013 ar putea fi anul in care senzorul Kinect va fi detronat ca cea mai buna metoda de proiectare a miscarilor reale intr-un mediu virtual. Dupa ce a ajuns in magazine, nu a durat prea mult si senzorul Leap Motion a starnit creativitatea unui programator pasionat de muzica.
Stephane Berscot a reusit sa ajusteze precizia cu care Leap Motion interpreteaza cateva miscari aparent aleatorii doar pentru ca in timp real sa le transforme in sunete. Atingand o linie invizibila cu niste bete sau chiar si cu ajutorul mainilor, Berscot a reusit sa cante la mai multe instrumente. Desi momentan sistemul se rezuma doar la clape sau tobe, chitara nu este foarte departe. Pentru a demonstra eficienta sistemului, creatorul intregului ansamblu de functii a creat un montaj video ce poate fi intepretat fara probleme ca fiind munca unei intregi formatii.
,,Nu era usor sa canti la tobe cu el”. Berscot povesteste ca sunetele au trebuit efectiv gasite, relativ la viteza cu care miscai betele in sus sau in jos. ,,Metoda mea este destul de simpla, mai trebuie perfectionata.” Insista cu modestie programatorul care a lucrat cateva saptamani la clipul de mai jos.
  

Sursa : http://playtech.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu