sâmbătă, 2 februarie 2013

O noua harta interactiva iti arata pe unde “circula” internetul


TeleGeography a lansat o versiune noua de harta interactiva ce infatiseaza cablurile de internet care circula pe sub apa, in toata lumea.
harta Istoria cablurilor submarine
Intuitiva si prezentabila, harta atrage atentia asupra unui numar de 232 de cabluri functionale si 12 cabluri aflate in stadiu de proiect. Pentru un plus de informatie, nu lipsesc cateva grafice, infografice si tabele incarcate de continut relevant pentru acest domeniu mai putin cunoscut.  In cazul in care curiozitatea voastra merge mai departe, pe harta mai sunt figurate hub-uri de cabluri din New York, New Jersey, Egypt, Cornwall, Hong Kong, Singapore si Tokio. In partea de jos a hartii puteti vedea o evolutie a fenomenului de propagare a cablurilor de internet pe sub apa incepand cu anul 1997. Pentru ca nu toate retelele submarine de cabluri sunt la fel de performante, in coltul din stanga al hartii sunt infatisate capacitatile cablurilor si ratele de transfer de care beneficieaza fiecare tara implicata in acest proiect.
O astfel de lansare nu putea sa vina fara un post pe blog-ul oficial Telegeography care sa descrie cateva concepte implicate in dezvoltarea acestui tip de harta. Dupa cum se vede si in imagine, designul hartii a fost inspirat de harti foarte vechi precum ,,Maury’s New Complete Geography (Revised Edition)”. Respectiva inspiratie este in special evidenta intr-o harta creata pentru a ilustra latentele retelelor din tari precum Brazilia, Egipt, Japonia, Singapore, Africa de Sud, Regatul Unit si Statele Unite. Daca bugetul va permite, puteti ajuta compania implicata in dezvoltarea acestei harti prin achizitia unei variante tiparite de pe site-ul oficial cu 250 dolari.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu