sâmbătă, 2 februarie 2013

INFRA – Cel mai cool televizor din lume


INFRA reprezinta un concept cat se poate de functional pentru ceea ce noi am denumit cel mai cool televizor de pana acum.
INFRA TV
Zilnic suntem bombardati cu stiri si detalii despre cele mai puternice, dotate si scumpe Smart TV-uri din lume. Dar oare vor ajunge televizoarele sa ne faca si cartofi prajiti doar ca sa justificam sumele imense platite pe ele?
Artistul Chris Shen propune un concept neobisnuit de televizor. Supranumit INFRA, nou televizor este realizat cu multa maiestrie din 625 de telecomenzi vechi interconectate cu peste 500 de metri de fire impreuna cu un controller Peggy 2 modificat. Daca va intrebati cum poate fi construit un televizor din telecomenzi, atunci aflati ca acesta este o matrice imensa de LED-uri in infrarosu, iar imaginile proiectate sunt absolut invizibile pentru ochiul uman.
Televizorul INFRA
In momentul in care “telespectatorii” poarta ochelari cu vedere in infrarosu, spectacolul rulat cu ajutorul IFRA devine cat se poate de vizibil. Trebuie sa avem in vedere ca oricat de cool ar fi acest tip de “televizor”, mai mult ca sigur nu putem sa vorbim de o rezolutii ametitoare sau culori impresionante.
Telecomenzi
Totusi trebuie sa apreciem munca depusa de Chris Shen la constructia INFRA, care poate foarte bine sa joace rolul unui manifest la adresa evolutiei tehnologice. Pe masura ce tehnica avanseaza, in urma raman o gramada de dispozitive de care nu mai are nimeni nevoie: telecomenzi, telefoane, CD-uri, componente depasite si multe altele. Din fericire nu de putine ori oameni talentati reusesc sa le gaseasca intrebuintari inedite.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu