vineri, 4 ianuarie 2013

Studiu: Rata de actualizari oficiale la Android este in continuare jalnica


Fiecare studiu pe acest subiect continua sa ne aduca aminte de fragmentarea incredibila a platformei Android pe diversele dispozitive.
Google Nexus Android statistici
Cu toate ca reuseste in continuare sa domine planeta cu titlul de , Android este o dezamagire majora la capitolul update-uri oficiale de la producatori. Ice Cream Sandwich sau Android 4.0 face eforturi sa se apropie de 30% din numarul total de aparate in conditiile in care, de atunci au mai aparut doua versiuni ale aceluiasi sistem de operare. Gingerbread sau Android 2.3, un sistem de operare care in decembrie a facut 2 ani de la lansare, este instalat pe 47,6% dintre aparatele cu sistemul de operare al celor de la Google. Dupa aproximativ 6 luni de la lansare, versiunile , impreuna au atins 10.2% din piata.
In cazul in care cautati varianta optimista a statisticilor de mai sus oferite de Google, exista cateva interpretari si in aceasta directie. Aceasta este prima oara in care procentul utilizatorilor de Android 2.3 a scazut sub 50%. In plus, Jelly Bean a depasit pragul de 10% cu cateva luni mai devreme decat a reusit la momentul respectiv Ice Cream Sandwich.
Desi o influenta majora asupra ratei de adoptie a sistemului de operare Jelly Bean a avut-o  actualizate mai rapid decat de obicei, performanta nu trebuie trecuta cu vederea. Desi ati fi tentati sa semnalati usurinta cu care se pot instala firmware-uri modificate pe majoritatea terminalelor cu Android, statisticile arata ca prea putini utilizatori se incumeta la astfel de operatiuni.
Captura studiu android propagare google

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu