vineri, 4 ianuarie 2013

Game Stick – O noua consola cu Android


Se pare ca o singura consola de jocuri bazata pe Android nu este de ajuns. Compania PlayJam doreste sa lanseze Game Stick, un nou concept de device capabil sa ruleze jocuri, care va fi finantat prin intermediul Kickstarter.
Game Stick
Game Stick a fost publicat ca proiect pe Kickstarter in urma cu doua zile si deja a primit toti banii de care compania avea nevoie. Adevarul este ca suma necesara era destul de mica pentru un astfel de proiect: 100.000 de dolari. Consola in sine vine sub forma unui stick care se conecteaza direct la televizor prin intermediul unei mufe HDMI, iar controlul este facilitat de un gamepad dreptunghiular. In timp ce designul nu este foarte atragator, este interesant cum PlayJam a dorit sa faca acest dispozitiv usor de transportat, stick-ul putand fi introdus intr-un lacas dedicat al gamepad-ului. Cei care doresc alternative de control vor putea folosi chiar si combinatia de mouse + tastatura.
Sistemul de operare din Game Stick va fi un Android Jelly Bean modificat, care va oferi posibilitatea dezvoltatorilor de aplicatii sa lanseze jocuri pe cont propriu, fara un publisher. Exista insa o parte buna si o parte mai putin buna in toata afacerea de fata. In timp ce pretul stabilit pentru 79 de dolari este foarte atragator pentru o intreaga consola capabila sa ruleze jocuri pentru Android, hardware-ul nu este nici macar la nivelul Ouya.
Procesorul care sta la baza noii console este Amlogic 8726-MX, intalnit de obicei in device-uri cu Android chinezesti. Acesta include un ARM Cortex A9 dual-core la 1,5 GHz, alaturi de un cip grafic Mali 400 cu doua nuclee. Desi la prima vedere nu este atat de slab, performanta este de doua ori mai scazuta comparativ chiar si cu un iPad 2, o tableta lansata in urma cu doi ani. De asemenea, Game Stick va include 1 GB de memorie RAM DDR3 si doar 8 GB de memorie flash, fara vreo posibilitate vizibila de extindere a acesteia.
Planul este ca noua consola sa se lanseze in luna aprilie a anului 2013, iar diferite oferte de pe Kickstarter ofera accesul la versiuni din ce in ce mai interesante ale consolei, in functie de cantitatea de bani investita. Pentru detalii complete despe Game Stick puteti vizita pagina de prezentare.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu