luni, 3 decembrie 2012

Intel ar putea lua locul lui Samsung pentru iDevice-urile Apple


In urma ultimelor discutii si procese intentate unul altuia, cei doi buni “prieteni” ar putea sa se desparta. Vorbim desigur de Samsung si Apple, iar Intel ar produce in continuare procesoarele pentru dispozitivele gigantului din Cupertino.
Intel + Apple
Apple si Samsung au o istorie tumultoasa pentru aproape fiecare dispozitiv lansat anual de catre cele doua companii. Intel ar putea lua locul producatorului de SoC-uri pentru dispozitivele Apple, intr-o tentativa a producatorului din Cupertino de a se debarasa complet de Samsung. momentan sunt doar discutii, insa pare pana la urma, alegerea cea mai fireasca din partea lui Apple. Astfel nu ar mai trebui sa se dusmaneasca cu Samsung pentru fiecare icoana si element nesemnificativ ale produselor sale, iar pe de alta parte Intel ar prelua o parte semnificativa din business-ul lui Samsung de pe piata procesoarelor mobile. Intel a fost cel care a intervenit peste Motorola, atunci cand Apple a dorit sa treaca la alte procesoare pentru MacBook-urile sale. Chiar daca atunci a fost vorba si de imposibilitatea lui Motorola de a oferi procesoare G4 mai puternice si compatibile cu modificarile pe care Apple le aducea sistemului de operare, se pare ca relatia dintre Apple si Intel devine din ce in ce mai stransa.
Chiar daca ar fi totusi un pas mare pentru Intel sa produca procesoare pentru dispozitivele mobile, aceasta mutare a fost deja facuta, el semnand deja contracte cu Netronome, Tabula si Achronix pentru acest tip de dispozitive. Analistii sunt de parere ca Apple ar avea o cerere de aproximativ 415.000 vafere de 12 inch cu procesoare pe an. Fiecare vandut la un pret de aproximativ 5000 dolari, ar aduce lui Intel un venit de aproape 2 miliarde de dolari anual, o oportunitate care pare destul de greu de refuzat chiar si din partea Intel. Posibil ca in curand Apple sa renunte si la memoriile produse de Samsung, daca acelasi producator de care vorbeam mai devreme va creste nivelul de productie pentru memoriile sale de tip NAND.

Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu