sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Un nou robot creat de Disney e un bun partener de joaca


Face o treaba buna la prinsul si pasatul mingii iar cu un pic de efort este bun si la jonglerii, asfel poate fi sintetizat domeniul de activitate al celui mai nou robot creat de Disney.
Robot creat de Disney pentru aruncarea mingii
Cu scopul de a creea un robot ce va putea fi instalat in parcurile Disneryland pentru a interactiona cu trecatorii, Disney a programat creatia de mai sus intr-un mod destul de eficient. Practic, robotul din imagine, datorita unei maini cu o palma usor modificata a devenit subit un partener perfect la prinsul si aruncatul minigii.
Pentru ca lucrurile sa mearga unse, in ecuatie nu a mai fost necesara decat o camera 3D. Aceasta aprecieaza foarte bine in spatiu pozitia unei mingi atunci cand este aruncata catre robot. Aceeasi camera aprecieaza locatia interlocutorului pentru ca robotul sa si arunce cu precizie mingea catre un individ nu doar sa o prinda.
Persoanele care au avut ocazia sa interactioneze cu acest robot creat de Disney sunt foarte incantate de experienta. In clipul de mai jos veti vedea ca nici macar nu a fost necesara o perioada prea mare de acomodare pentru ca interactiunea dintre robot si om sa fie lipsita de efort. Pentru un plus de autenticitate robotul stie sa fie si dezamagit daca scapa din greseala o minge si reactioneaza diferit in functie de mai multi factori.


Sursa : http://playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu