Intr-un comunicat de presa emis pe contul de Twitter Anonymous, AnonymousIRC, site-ul Wikileaks este descris ca "un spectacol intr-un singur om, Julian Assange", asta dupa ce site-ul a inceput sa ceara utilizatorilor sai bani pentru accesul la milioane de documente secrete:
"Ideea din spatele Wikileaks era sa ofere publicului informatii tinute altfel secrete de catre institutii si guverne. Informatii la care publicul trebuie sa obtina acces. Dar aceasta idee a fost impinsa tot mai mult in umbra, iar acum auzim numai despre Julian Assange, cum acesta a avut o cina alaturi de Lady Gaga. Foarte bine pentru el, dar nu este in interesul nostru. Noi suntem mai mult interesati sa vedem guverne transparente si documentele pe care ei ar vrea sa le tina ascunse."
Wikileaks sustine in prezent ca este ajutat sa traiasca in intregime din domatii publice. Guardian noteaza ca site-ul "a infuriat o parte dintre utilizatori cand joi le-a aparut o pagina in care erau rugati sa faca donatii inainte de a avea acces la documentele secrete. In acest moment, unii utilizatori nu pot accesa materialele Wikileaks daca nu doneaza bani."
Wikileaks a numit pe Twitter aceasta schimbare "o incercare de a contracara costurile mari din tribunalele militare." Anonymous a numit-o in schimb "o idee geniala distrusa de ego" sustinand ca Wikileaks si-a abandonat idealurile de libertate de exprimare.
"Suntem ingrijorati de directia pe care Wikileaks a luat-o in ultima vreme. In ultima luna site-ul s-a orientat in alta parte decat spre documentele secrete si lupta pentru libertatea informatiei si s-a concentrat mai mult asupra lui Julian Assange."