sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cat costa iPhone 5 la abonament?


Daca acum ceva timp discutam despre ofertele magazinelor online pentru “cel mai grozav” iPhone de pana acum, astazi trebuie sa luam in calcul si varianta achizitionarii in urma unui contract cu unul dintre operatorii locali.
Preturi Apple iPhone 5
Dupa cum bine stiti vorbim de trei jucatori pe piata telefoniei mobile din Romania: Vodafone, Orange si Cosmote, care toti au anuntat astazi ca vor lansa si livra “revelatia” Apple pe 2 noiembrie.
Daca la Orange si Vodafone avem deja posibilitatea de a precomanda ultimul telefon Apple, Cosmote pare sa mai amane un pic momentul culminant in care isi va dezvalui ofertele pe baza de abonament.
iPhone 5 la Operatori
Asadar de unde sa imi cumpar noul iPhone daca vreau sa imi fac abonament? Pai depinde ce retea preferi. In oferta Orange mai este disponibila doar varianta de 16 GB pe cand la Vodafone apar pentru precomanda modelele de 16 si 32GB. Asa cum era si de asteptat cel mai mare pret este cel pentru achizitionarea la liber: 739 euro si respectiv 859 euro in functie de memoria interna. 
Preturi iPhone 5 la abonamentele Orange
Ofertele celor doi operatori sunt cat se poate de variate dar nu neaparat extraordinare. Dupa cum noteaza si computerblog.ro preturile abonamentelor variaza la Orange intre: 3,72 si 155 de euro/luna, iar pretul pentru un iPhone 5 scade de la 749 pana la 288,99 euro.
De cealalta parte Vodafone ofera abonamente intre: 16 si 61 de euro cu preturi pentru noul iPhone intre: 579 si 299 de euro.
Preturi iPhone 5 la abonamentele Vodafone
Cu alte cuvinte decat sa iti cumperi un telefon scump cu un abonament ieftin mai bine il cumperi la liber sau de la baietasi :) . Daca totusi ar fi sa analizam ofertele, abonamentul iPhone 39 de la Vodafone pare cel mai tentant pentru ca ofera in 39 euro/luna 300 de minute si mesaje nationale, 2000 de minute si mesaje in retea si 1GB trafic de internet, iar telefonul costa 369 de euro.
Pentru cei care prefera Orange, abonamentul Pantera 31, va ofera in 31 de euro/luna 250 de minute/sms nationale, 2000 de minute/sms in retea, internet nelimitat si telefonul tot pentru 369 de euro.
Pret iPhone 5 QuickMobile
Avand in vedere ca in momentul de fata cel mai ieftin iPhone 5 dintr-un magazin il gasiti pentru aproximativ 3600 de lei la quickmobile.ro, probabil ca unii dintre noi vor alege sa plateasca mai putin la achizitie si ulterior un abonament lunar. Totusi daca luam in considerare faptul ca exista magazine online care isi vand produsele in rate egale fara dobanda, fanii Apple ar putea sa profite de asemenea oferte, pentru ca la un abonament de 30-40 de euro pe luna, in doi ani practic cumperi de doua ori telefonul.
iPhone 5 Apple Store
Indiferent de numarul de beneficii oferite de operatori, la o prima vedere preturile noului iPhone 5 precum si abonamentele lunare par desprinse din cu totul alt film decat cel trait in realitatea economica din Romanica….Un exemplu extrem de bun ar fi pietele unde concurenta lucreaza in avantajul clientului si operatorii nu se “aliaza” impotriva acestuia, in Anglia la un abonament de pana in 35 de lire/luna, noua “minune” Apple abia daca sare de 100 de lire ca pret de achizitie. Calculele le puteti face si singuri :) .
iPhone 5 Carphone Warehouse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu