duminică, 30 septembrie 2012

Primele imagini din hotelul care ar fi trebuit să simbolizeze supremaţia Coreei de Nord - GALERIE FOTO

Un hotel din Coreea de Nord, care a fost construit pe parcursul a peste 20 de ani, oferă vizitatorilor o imagine de interior neaşteptată şi contrastantă cu exteriorul clădirii.


Cum arată hotelul care ar fi trebuit să simbolizeze supremaţia Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Hotelul Ryugyong este construit în formă de piramidă şi are 105 etaje, iar ferestrele strălucitoare şi turnurile îl fac să pară luxos şi somptuos, scriedailymail.co.uk.
Însă interiorul clădirii contrastează puternic cu ceea ce trecătorii văd la exterior: partea interioară nu este deloc finisată. Holul imens este realizat din beton şi coloane, iar hotelul nu este dotat cu cabluri, ţevi şi niciun fel de mobilier.



Singurul lucru pe care îl poate oferi hotelul în prezent este o privelişte asupra oraşului Pyongyang/Phenian.
Construirea hotelului a început în anii '80, dar a fost oprită în anii '90, când s-au terminat fondurile. Clădirea înaltă de 330 de metri ar fi trebuit să fie deschisă în 1989, când ar fi avut titlul de "cel mai înalt hotel din lume". O serie de catastrofe, printre care prăbuşirea Uniunii Sovietice, probleme financiare şi dezastre naturale au dus la abandonarea construcţiei în 1993.
Deschiderea hotelului trebuia să aibă loc în luna aprilie a acestui an, pentru a coincide cu a 100-a aniversare a fondatorului naţiunii, Kim Il-sung.
Însă după 25 de ani în care a fost lăsat în paragină, hotelul este dispreţuit. În 2008, revista Esquire l-a numit "cea mai proastă clădire din istoria omenirii". Se pare însă că acesta va fi deshis totuşi peste doi sau trei ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu