Cercetatorii au descoperit un sistem solar cu doi sori si doua planete locuibile, aflat la 4.900 ani lumina de noi. Atmosfera de pe planeta Kepler-47b nu este “nici foarte calda, nici foarte rece”, perfecta pentru a putea mentine viata. 
Cei doi sori ofera caldura suficienta planetelor, dar nu sunt foarte asemanatori. Cel mai mare din ei este de aceeasi dimensiune ca soarele din sistemul nostru, dar cu 84% mai intunecat. Al doilea este o treime din primul, si poate sa lumineze cu doar 1% din puterea stelei din sistemul nostru solar, anunta DailyMail.
Planeta Kepler-47b, cea mai mica si cea mai apropiata de sori, face o rotatie completa in jurul stelelor in doar 50 de zile, pe cand Kepler-47c, cealalata planeta, in 303 zile.
William Borucki, coordonatorul cercetarii, spune ca “aceasta descoperire este foarte mare (...) deoarece oamenii, in cazul in care Pamantul nu ar mai putea fi locuit, s-ar putea muta pe alte planete, ca aceasta”.
Telescopul Keppler poate vedea indeaproape peste 150.000 de stele. Cercetatorii continua sa exploreze in adancul spatiului, in cautarea unor posibile locuri in care sa ne putem muta in cazul unei catastrofe.