luni, 10 septembrie 2012

"Cum pot afla cine mi-a vizualizat profilul de Facebook?". Raspunsul unui oficial al retelei




Urmaresti activitatea unei persoane zilnic si nu te poti opri din a verifica tot ce publica respectivul detinator de cont? Intri pe contul unei persoane de nenumarate ori in 24 de ore?Atunci intri in categoria "spionilor" virtuali.



Un studiu recent folosit pentru realizarea unei teze de doctorat in Canada indica ca 88% dintre cei care au cont pe Facebook petrec timp verificand tot ce publica partenerii din trecut, mai ales daca despartirea este recenta. Aceasta activitate de spionaj se pare ca are loc si in timpul serviciului, nu numai in timpul liber.

Cei care spioneaza pe Facebook sunt practic cei care intra pe profilul unei persoane si ii urmaresc activitatea fara stiinta detinatorului de cont. Din fericire pentru cei care au astfel de obiceiuri, reteaua de socializare nu informeza detinatorii de conturi de cate ori un utilizator a intra pe un anumit profil zilnic sau cat timp a poposit uitandu-se la respectivul profil.

Un reprezentant Facebook a confirmat ca utilizatorii retelei nu au cum sa isi dea seama cine le acceseaza contul de mai multe ori intr-un interval scurt de timp. Si nici nu sunt informati in acest sens, asemenea indicii fiind stocate doar in baza de date Facebook si raman confidentiale.

Aplicatiile care ti-ar arata cine ti-a vizualizat profilul nu functioneaza corect si sunt inselatoare a precizat acesta.

Pritenii care apar frecvent in cadranul mic de pe Timeline nu sunt un indiciu in acest sens. Oficialul Facebook spune ca lista scurta de prieteni de pe Timeline "i-ar putea include pe cei apropiati din punct de vedere al interactiunii (mesaje, comentarii etc.)".

Cautarea dupa o anumita litera poate fi un indiciu pentru detinatorul de cont ca este urmarit de o anumita persoana, dar numai daca are acces la contul "spionului". La o simpla cautare dupa initiala, anumite persoane par favorizate si apar primele in lista.

Clasamentul prietenilor dupa cautarea dupa o anumita litera este relevant doar pentru detinatorul de cont. Precaut ar fi ca parola sa nu fie la indemana celor care fac obiectul obsesiei pe Facebook. Asta deoarece daca vor da cautare dupa initiala numelui lor de pe contul spionului vor avea un indiciu in functie de clasamentul afisat.

Doar Facebook stie pe cine urmarim adesea. Toate datele despre profilul unui utilizator sunt pastrate in baza Facebook, care poate fi accesata si de FBI in cazul in care exista suspiciuni privind un comportament delicvent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu